images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі з’явилася Служба контролю

LK2A0148-copyНові правила проведення контролю у громадському пасажирському транспорті прийняли у Тернополі. Описані вони у Положенні про порядок здійснення контролю оплати проїзду на всьому міському пасажирському транспорті загального користування. Це положення затвердили на виконавчому комітеті міської ради 15 січня.

У документі зазначено, що здійснюватиме перевірку пасажирів на предмет оплати проїзду Служба контролю. Складається вона із працівників комунального підприємства «Тернопільелектротранс». Утім, підприємство може уповноважити на виконання даних функцій Оператора електронних систем міста. До проведення контролю на транспорті, за згодою, можуть залучати працівників управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради, працівників поліції, працівників Оператора електронних систем міста та працівників інших перевізників. Перевірку квитків здійснюють групами, до яких входить не менше двох контролерів. У Положенні чітко прописано порядок здійснення контролю, правила етики контролера, його права і відповідальність.

– Документ вступив у дію з дня його прийняття, – розповів Ігор Мединський, начальник управління транспорту, зв’язку і комунікацій. –  Відповідно до діючого законодавства право здійснювати контроль має виключно перевізник. Перевізники, які працюють на автобусах на нараді дали згоду, щоб контроль організувало КП «ТЕТ» і здійснювали його не тільки у тролейбусах, а й маршрутках. Станом на 26 січня на лінії працювало тільки два контролери. На більше, ніж 200 транспортних засобів це є надто мало, і ефекту від того практично немає. На початках впровадження електронного квитка в повному обсязі, повинно бути не менше 20 контролерів, які б охопили велику частину транспорту. І вони мають бути добре обізнані з рішенням виконкому, що стосується електронного квитка. Є багато моментів, коли пасажири не обізнані із законодавством та рішенням виконкому, і їм треба пояснювати і штрафувати, якщо є безквитковий проїзд, щоб дійсно так, як ми хочемо, взяти ситуацію під повний контроль щодо доходів і розходів перевізників, щодо об’єктивності тарифів, об’єктивності відшкодування пільгових перевезень. У нових правилах надання послуг пасажирським транспортом і новому Адмінкодексі України чітко зазначено, що право на проїзд підтверджує електронний квиток разом із відвалідованим квитком. Тобто, виключне право на проїзд дає відвалідований квиточок, більше ніщо, якщо такого не буде у руках, то коли ми наладимо контроль, будуть штрафовані такі пасажири. Тепер справа тільки за ефективною службою контролю.

Джерело: За Збручем

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер