images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі намагаються вирішити кількарічний конфлікт із ринком

3Одним із перших питань порядку денного сесії міської ради, яка відбувається сьогодні, 2 лютого, став розгляд звернення підприємців по ринку «Аляска».

Конфлікт щодо цього ринку триває ось уже декілька років. На початку грудня 2017-го на нетривалий період ринок закрили повністю. Після чого у міській раді створили профільну комісію, яка займатиметься дослідженням цього питання. Перше засідання комісії відбулося напередодні новорічно-різдвяних світ, тому було вирішено, що поки комісія прийматиме рішення, підприємці усі свята працюватимуть.

Проте свята завершилися і підприємці закрили свої ятки, а питання з подальшою долею торговців залишилося відкритим.

— Під час засідання комісії ми дійшли спільного рішення про те, що тернопільський міський ринок готовий після завершення реконструкції надати площу 600 чи 800 метрів для оренди підприємців, — наголосив голова профільної комісії, депутат ТМР Михайло Ібрагімов.

Дійшли спільного рішення депутати й у тому, що поки на ринку триватиме реконструкція, ятки тимчасово перенесуть на територію підприємства «Промінь», що на вулиці Текстильній. Таку пропозицію висунув депутат, а також в.о. директора Тернопільського державного науково-технічного підприємства «Промінь» Тарас Білан.

— Також варто порекомендувати Управлінню містобудування, архітектури та землекористування провести перевірку цільового призначення землі, а також порекомендувати підприємству «Тернопільський ринок» укласти пільгові договори із тими підприємцями, які планують повернутися на територію, після проведення реконструкції, — підсумував міський голова Сергій Надал.

За відповідне рішення проголосували 37 депутатів міської ради.

Джерело: Галас

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер