images/stories/logosait_new.jpg

 

Віруси масово вкладають жителів Тернопільщини на лікарняні ліжка

Кількість хворих на ГРВІ в області наближується до епідпорогу. Деякі школи регіону закрили на карантин. Людям рекомендують вакцинуватися, щоб вберегтися від можливої епідемії.

Випадків грипу в області поки не зареєстровано, – кажуть лікарі-епідеміологи. Проте хворих на ГРВІ стрімко більшає.

«Кількість захворілих зросла на 33, 6 %. Кількість людей, яка звернулася за медичною допомогою упродовж минулого тижня, сягнула близько трьох тисяч. Порівняно з попереднім тижнем, це було 220 осіб. Тобто ми бачимо, що відмічається зростання рівня захворюваності. Першим реагує дитяче населення. Кількість хворих серед дитячого населення упродовж тижня зросла майже на 46%. Кількість хворих серед дітей шкільного віку збільшилася на 49%», – каже керівник відділу епіднагляду обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Найбільше страждає від вірусів ГРВІ дитяче населення шкільного віку. Через відсутність школярів чимало шкіл в регіоні припинили навчання. «Упродовж минулого тижня побільшало класів, які призупинили навчання. Зокрема, у Тернопільській ЗОШ №11 два класи припинили навчання, у ЗОШ №16 один клас припинив навчання, у ЗОШ № 4 три класи припинили навчання. Щодо ситуації в області, то окремі класи окремих шкіл також припиняють навчання. А невеликі школи у Шумському, Кременецькому, Збаразькому районах припинили повністю навчання. Питання щодо закриття шкіл вирішують керівники навчальних закладів», – додає Марія Павельєва.

Коли школи відновлять навчання, наразі невідомо. Це залежить рівня захворюваності серед учнів.

Лікарі-епідеміологи радять щепитися від вірусів грипу. Оскільки Інститут грипу прогнозує в лютому епідемію.

Софія Романська


zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер