images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи потрібно єдинникам зберігати первинні документи?

Підприємці – платники єдиного податку повинні забезпечити зберігання первинних документів, на підставі яких заповнювались дані Книги обліку доходів або Книги обліку доходів та витрат, що використовувалися для складення декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця, або інші первинні документи, які використовувались для складання податкової звітності по інших податках і зборах – у разі їх сплати. Про це зазначили у Тернопільській ОДПІ.

Такі первинні документи зберігаються не менш як 1095 днів з дня подання податкової декларації платника єдиного податку-ФОП або іншої податкової звітності, для якої вони використовуються.

За незабезпечення зберігання первинних документів до платників єдиного податку можуть  бути застосовувані штрафи у розмірі 510 гривень, а за ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

За відсутності первинних документів на товари (роботи, послуги), придбані платником єдиного податку, у разі виявлення факту щодо неутримання податку на доходи фізичних осіб при виплаті доходу громадянам до такого платника застосовуються штрафні санкції, як до податкового агента, передбачені пунктом 127.1 статті 127 Податкового кодексу, та на суму грошового зобов’язання, визначеного податковим органом за результатами перевірки, нараховується пеня згідно з підпунктом 129.1.1 пункту 1291 статті 129 Податкового кодексу.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер