images/stories/logosait_new.jpg

 

Підприємець закрився, коли подати ліквідаційну звітність

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в який відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення такого припинення.

Для таких осіб, останнім базовим податковим (звітним) періодам є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Одночасно, іноземці та особи без громадянства, які зареєстровані підприємцями згідно із законодавством України, є резидентами, і на них поширюється дія пункту 177.11 Податкового кодексу. А саме, подавати річну податкову декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового року), а у разі припинення діяльності аналогічно, протягом 30 календарних днів з дня проведення такого припинення.

Також, для фізичних осіб-підприємців, які у звітному (податковому) році припиняють державну реєстрацію підприємницької діяльності за власним рішенням та подають Декларацію про майновий стан і доходи у строки, встановлені  Кодексу, де передбачено відображення дати прийняття рішення про припинення у рядку 8 «Категорія платника» Декларації.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер