images/stories/logosait_new.jpg

 

У парламент Ізраїлю внесли законопроект про визнання Голодомору в Україні

У парламент Ізраїлю внесли законопроект про визнання Голодомору в Україні
Пам'ятник жертвам Голодомору в Києві

За даними ЗМІ, Москва негативно відреагувала на законодавчу ініціативу ізраїльського депутата і погрожує погіршенням відносин з Тель-Авівом.

У Кнесет (парламент Ізраїлю) внесений законопроект, який передбачає визнання голоду 1932-1933 років в Україні актом геноциду й оголошує 6 грудня офіційним днем пам'яті жертв Голодомору. Автором ініціативи виступив депутат Кнесету Акрам Хасон, повідомляє NEWSru.co.il.

У поясненнях до закону стверджується, що Голодомор був спланований "радянською владою, щоб завдати удар по українській нації й українській національній ідентичності".

В оточенні Хасона пояснили, що ідея законопроекту виникла у нього після візиту в Україну в грудні 2017 року.
"Депутат Хасон відвідав музей Голодомору і залишився під глибоким враженням, і це спонукало його ініціювати цей закон", - розповіли наближені депутата.
У свою чергу радіостанція Галей ЦАХАЛ повідомила з посиланням на анонімні джерела в МЗС Росії, що Москва розгнівана цією ініціативою депутата і погрожує різким погіршенням відносин з Ізраїлем, якщо законопроект буде затверджений Кнесетом.
Нагадаємо, до нинішнього часу Голодомор визнали геноцидом українського народу 24 країни світу.

У кінці 2016 року Верховна Рада звернулася до демократичних держав із закликом про визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер