images/stories/logosait_new.jpg

 

Коаліція США вдарила по прихильниках Асада в Сирії

Коаліція США вдарила по прихильниках Асада в Сирії
Винищувачі США в небі над Сирією (архівне фото)

Сили коаліції на чолі зі США завдали у відповідь авіаційний удар по сирійських військових, які раніше атакували штаб SDF, де перебували американські радники.

Центральне командування Збройних сил США повідомило, що штаб сирійських демократичних сил (SDF) зазнав нападу з боку проурядових сил Сирії і коаліція на чолі зі США завдала ударів у відповідь, передає Интерфакс.

"Сирійські проурядові сили ініціювали неспровокований напад на штаб сирійських демократичних сил 7 лютого. Військовослужбовці коаліції перебували як радники, помічники і супроводжуючі сили спільно з партнерами SDF під час нападу за вісім кілометрів на схід від узгодженої лінії запобігання конфлікту на річці Євфрат", - поінформувало американське командування.

"Для захисту коаліційних і партнерських сил коаліція завдала ударів по атакуючих силах, щоб відбити акт агресії проти партнерів, що беруть участь у боротьбі з ІД", - наголошується в повідомленні.

Раніше влада Сирії заявила, що внаслідок руйнування нафтогазової інфраструктури країни через авіаудари коаліції втрати становлять мінімум 2,5 мільярда доларів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер