images/stories/logosait_new.jpg

 

Завдяки індивідуально-тепловим пунктам у домівках тернополян буде гаряча вода цілодобово

У Тернополі триває процес модернізації існуючої системи централізованого теплопостачання з встановленням індивідуальних теплових пунктів (ІТП). Таким чином, тернополяни будуть забезпечені екологічно чистим та економічно ефективним теплопостачанням.

Директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак пояснює, що впровадження даної програми в місті з допомогою Проекту DemoUkrainaDH дає можливість застосувати нові технології та сучасні високотехнологічні рішення в системі централізованого опалення Тернополя.

Встановлені ІТП працюватимуть в режимі пріоритетної подачі гарячої води, тобто в години підвищеного споживання гарячої води, опалення тимчасово буде зменшуватися, що забезпечить зниження пікового навантаження. Ще однієї перевагою ІТП є економія за рахунок уникнення так званих «перетопів», а також за рахунок вимірювання кількості теплової енергії та виставлення рахунків за фактично спожите тепло, що спонукатиме споживачів вживати заходів з енергозбереження.

Отже, передбачуваний ефект від встановлення ІТП:

  1. Можливість керувати споживанням теплової енергії у кожному будинку;
  2. цілодобове гаряче водопостачання споживачам;
  3. досягнення комфортної температури в квартирах споживачів та будинку в цілому;
  4. зменшення споживання теплової енергії, а відтак – природного газу;
  5. економія коштів.

 

Для забезпечення безперебійного опалення, гарячого водопостачання та економії електроенергії, комунальники також провели роботи зі встановлення 6 нових циркуляційних насосів з частотними перетворювачами на котельні за адресою вулиця Київська, 3с та 2 насоси – на котельні за адресою вулиця Купчинського, 14а. Одночасно було замінено обв’язку насосів (запірна арматура, труби), прокладено нові електричні шинопроводи та встановлено щити управління.

Встановлення нового обладнання дає можливість застосувати нові технології та суттєво зекономити використання електроенергії.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер