images/stories/logosait_new.jpg

 

В ОБСЄ за двомовну освіту на Закарпатті

В ОБСЄ за двомовну освіту на Закарпатті
Фото: osce.org
Верховний комісар ОБСЄ з питань національних меншин Ламберто Заньєр

Верховний комісар ОБСЄ Ламберто Заньєр обмінявся думками про способи впровадження нещодавно прийнятого в Україні закону про освіту з владою, представниками національних меншин та педагогами.

Верховний комісар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань національних меншин Ламберто Заньєр підтримує двомовну освіту в Україні. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ за підсумками візиту Заньєра на Закарпаття, де він відвідав Ужгород, село Соломонове, Мукачеве і Берегове.

Верховний комісар звернув особливу увагу на проблеми меншин в галузі освіти. Він обмінявся думками про способи впровадження нещодавно прийнятого в Україні закону про освіту з владою, представниками національних меншин та педагогами.

Заньєр відвідав пілотну школу в регіоні, де вже впроваджується двомовне навчання.

"Двомовна освіта є ефективним способом знайти баланс між збереженням і просуванням ідентичності меншин, а також сприяє успішній соціальної інтеграції через посилення ролі державної мови", - сказав він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України в ході переговорів з представниками Угорщини узгодили ключові позиції щодо шляхів врегулювання ситуації, пов'язаної з імплементацією мовних норм закону Про освіту.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер