images/stories/logosait_new.jpg

 

Заступник міського голови Тернополя пояснив свій вибір

Тернопільська міська виборча комісія 6 лютоговреті завершила розгляд матеріалів щодо депутатів – “свободівців” Ігоря Турського, Івана Сороколіта та Романа Навроцького.

На їх місце  до міськради мали б зайти наступні в списку ВО “Свобода” претенденти на депутатство, чиї повноваження мала визначти комісія,  а саме - Леонід Бицюра, Ігор Костюк та Василь Фостик.

Однак заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра відмовився від депутатського мандата, поступившись місцем молодшому однопартійцю Андрію Стукало.  Що стало причиною такого кроку, Леонід Олексійович розповів в “Акцентах” телеканалу “TV-4”.

“На жаль, відмова від депутатства сприймається у нашому суспільстві як щось надзвичайне, - зазначив. -  Наприклад, я вперше став депутатом 12 років тому. Я чітко розумію повноваження і функції депутата і заступника міського голови. Вважаю і чітко це проаналізував, що більше роботи і більше ефекту принесу для свого міста та країни саме на посаді заступника. А вже ті депутати які мене замінять, молоді депутати, зможуть відпрацювати свої навики і свій досвід і також долучитися до розбудови міста. В нас є багато великих активних проектів, які є дуже амбітними і дуже мало часу для їх реалізації.

Ще один аспект: є в законодавстві можливість суміщати посаду заступника і депутатську діяльність. Наведу приклад: минулого тижня я приймав екзамени в якості голови державної екзаменаційної комісії на юридичному факультеті і ми розбирали таке поняття як верховенство права. Є те, що обґрунтовано законом, а є питання права. Я вважаю, що це неправильно суміщати посаду заступника і депутатську діяльності. Сталося те, що сталося. Я прошу спокійно сприйняти цю інформацію. Є депутати, які ввійшли, хай працюють, проявляються, будують політичну кар'єру”.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер