images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині прогнозують епідемію

Рівень захворюваності на ГРВІ поки що не перевищує епідпорогу, – повідомляють фахівці обласного лабораторного центру. Однак щодо кількості хворих спостерігається негативна тенденція. Найчастіше хворіють діти шкільного віку. Щоб вберегти здоров’я школярів, у загальноосвітніх навчальних закладах припинили навчання. Вимушені канікули триватимуть до сімнадцятого лютого.

Тільки за останній тиждень у Тернополі на ГРВІ захворіло більше тисячі дітей. Відтак з 10  до 17 лютого не працюватимуть усі загальноосвітні, спортивні, мистецькі школи та інші заклади позашкільної освіти. «Було прийнято рішення на цей період припинити навчання. Причина – зростання кількості хворих серед дітей шкільного віку. Як відпрацьовувати пропущене, вирішуватимуть керівники шкіл. Скоріше за все, це буде ущільнений графік», – відзначила заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради Ольга Ярмоленко.

Комісія з питань надзвичайних ситуацій у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ у Тернополі зобов’язала посилити дезінфекцію транспортних засобів і приміщень. Також жителям краю радять дотримуватися маскового режиму. «Спостерігається негативна тенденція щодо рівня захворюваності. Тож ми радимо жителям краю особливо уважно ставитися до свого здоров’я. Наразі до перевищення епідпорогу залишається небагато, за прогнозами – регіон перетне цю позначку і увійде в період епідемії. Тож необхідно сформувати конкретні протиепідемічні заходи», – повідомили на прес-конференції фахівці обласного лабораторного центру.  Тернопільські лікарі рекомендують у несприятливий період не перебувати у місцях масового скупчення людей, дотримуватися маскового режиму. А у випадку ознак грипу чи ГРВІ звертатися до лікарів, ні в якому разі не самолікуватися.

Софія Романська


zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер