images/stories/logosait_new.jpg

 

У Росії заявили про загиблих в Сирії громадян

У Росії заявили про загиблих в Сирії громадян
Фото: Getty Images
Бойові дії в Сирії (архівне фото)

Загибель росіян на сирійській території 7 лютого імовірно пов'язана з авіаударом коаліції США. У Міноборони РФ заявили, що російських військових в районі удару не було.

У Сирії 7 лютого загинуло двоє росіян - козак Володимир Логінов і член незареєстрованої опозиційної партії Другая Россия Кирило Ананьєв. Про це повідомили їхні соратники, передає Інтерфакс-Україна.

За інформацією з сайту Балтійського окремого козацького округу, Логінов був сотником козацького хутора Прегольський, а раніше служив у Збройних силах, в органах внутрішніх справ Калінінградської області, після цього працював в охоронних підприємствах.

"Він загинув в нерівному бою 7 лютого 2018 року в районі сирійського Дейр-ез-Зора", - йдеться в повідомленні.

Один з керівників партії Другая РоссияОлександр Аверін заявив про смерть Ананьєва 7 лютого в Сирії.

"Кирило загинув під Хішамом на березі Євфрату в результаті американського удару", - вказав Аверін.

За даними РИА Новости, Ананьєв воював добровольцем на Донбасі, після чого поїхав до Сирії. Зазначається, що він не був військовослужбовцем офіційно.

На сайті газети Ведомости з посиланням на активістів Conflict Intelligence Team повідомляється, що в Сирії 7 лютого також загинули Олексій Ладигін з Рязані, Станіслав Матвєєв і Ігор Косотуров з Асбеста Свердловської області. Їх загибель імовірно пов'язана з ударом американської коаліції під Дейр-ез-Зором.

Нагадаємо, раніше американське командування заявило, що 7 лютого сили коаліції на чолі з США завдали у відповідь авіаційний удар по сирійських військових, які раніше атакували штаб сирійських демократичних сил, де знаходилися американські радники.

У Міноборони РФ пізніше заявили, що російських військовослужбовців в зоні удару коаліції не було, а в результаті обстрілу поранено 25 сирійських ополченців.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер