images/stories/logosait_new.jpg

 

У Пакистані ліквідували одного з лідерів талібів

У Пакистані ліквідували одного з лідерів талібів
Бойовики Талібану (архівне фото)

Військові США вбили Халіда Мехсуда, також відомого як Саджн, біля кордону з Афганістаном. Його смерть повинна значно послабити Талібан.

Американські військові за допомогою безпілотника ліквідували в Пакистані заступника лідера терористичної організації Талібан Халіда Мехсуда, повідомляє Радіо Свобода.

Представник пакистанських талібів заявив, що Мехсуда, також відомого як Саджн, вбили 8 лютого в регіоні Північний Вазиристан поблизу кордону з Афганістаном. Для його ліквідації військові США задіяли дрони.

Мехсуд є найважливішим з ліквідованих протягом останніх півтора років терористів. Очікується, що його смерть значно ослабить Талібан.

Глава пакистанських талібів Мулла Фазлулла призначив іншого польового командира муфтія Нур Валі новим заступником лідера угруповання.

Вважається, що Саджн брав участь в нападі на пакистанську військово-морську базу в місті Карачі 2011 року, а також йому приписували напад на в'язницю в північно-західному місті Банну в 2012 році.

Раніше повідомлялося, що в результаті нападу талібів на кампус сільськогосподарського університету в пакистанському місті Пешавар щонайменше троє людей загинули і 13 отримали поранення.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер