images/stories/logosait_new.jpg

 

Зустріч у Тернопільському Клубі бізнес-подій

У Тернопільському міськрайонному відбулось чергове засідання Клубу бізнес-подій на тему: «Пенсійна реформа: коли? кому? скільки?» за участю юніт-менеджера Тернопільського представництва компанії «ТАС Life» Ірини Лазути.

Ось деякі тези з виступу, які озвучила пані Ірина:

  • «З 2019 року вступає в дію другий рівень пенсійної реформи – накопичувальний. Працівники або роботодавці від їхнього імені, а в деяких системах і самозайняті особи, сплачують внески до накопичувального пенсійного фонду. Внески обліковують на індивідуальних пенсійних рахунках.

  • «У деяких державах пенсійний вік вищий, ніж у нас. Наприклад, у Франції і чоловіни і жінки виходять на пенсію в 60 років; у Німечинні  - 66;  в Англії жінки у 65, а чоловіки у 60»;

  • Розрахунок пенсії особи іде за формулою: розмір середньої зарплати помножено на індивідуальний коефіцієнт зарплати та помножено на коефіцієнт страхового стажу.

  • «Для того, щоб знати яка ситуація із стажем варто мати персональний кабінет на сайті Пенсійного фонду»;

Відвідувачі клубу ознайомились із структурою пенсійної реформи, різницею між страховим та загальним стажем, реєстрацією в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду України.

Пані Ірина обґрунтувала, чому варто володіти інформацією про наявний зараз страховий стаж, відповіла на питання присутніх.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер