images/stories/logosait_new.jpg

 

США хочуть дати Україні $200 млн на оборону

США хочуть дати Україні $200 млн на оборону
Фото: gettyimages.com
США збираються надати Україні кошти на оборону

Україна в наступному році може отримати від США $200 млн на посилення безпеки і оборони. Відповідна ініціатива вказана в проекті бюджету США на 2019 рік.

Проект бюджету США на 2019 рік передбачає надання Україні $200 млн на посилення безпеки і оборони. Про це в середу, 14 лютого, повідомило посольство України в США у Facebook.

Так, згідно з повідомленням, кошти спрямують на надання Україні військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку Збройних сил і сил безпеки.

У посольстві зазначили, що в порівнянні з бюджетним запитом на 2018 рік запропоновану суму допомоги з безпеки для української держави збільшено на $50 млн США.

"У проекті бюджету на 2019 рік Україна включена в невеликий перелік країн, які отримують допомогу з безпеки також і за програмою Державного департаменту "Міжнародне військове фінансування" (Foreign Military Financing, FMF)", - заявили в посольстві України.

Бюджетний запит повинен пройти вивчення і обговорення в американському Конгресі, де можуть вноситися зміни і доповнення.

"Остаточні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа, який зараз перебуває на початковій стадії", - йдеться в повідомленні.

Раніше посол США в Україні Марі Йованович заявляла, що Україна безкоштовно отримає летальне оборонне озброєння, про постачання якого адміністрація президента США прийняла рішення в кінці минулого року.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер