images/stories/logosait_new.jpg

 

Громадське обговорення щодо присвоєння Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №2 імені Юрія Горайського

Відповідно до Закон України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» (№4865 – VI выд 24.05.2012) передбачено процедуру присвоэння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій. Згідно з ст. 6 вказаного Закону необхідно подати узагальнені зауваження і пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення. Постановою Кабінету Міністрів України №989 від 24 жовтня 2012 року «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» затверджено порядок проведення громадського обговорення. У зв’язку з цим, подаємо відповідну інформацію на сайті.

Найменування юридичної особи, якій пропонуюється присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2»

Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі: Юрій Горайський.

Обгрунтування пропозиції:.

Ю́рій Володимирович Горайський (31 липня 1977, с. БілаТернопільського району Тернопільської області - 4 березня2016, під Докучаєвськом Донецької області) — український громадсько-політичний діяч, підприємець, військовик, стрілець-регулювальник комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матрос 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків). Голова Збаразької районної державної адміністрації (травень 2014 - квітень 2015).

Юрій Горайський народився в с. Білій поблизу Тернополя. Тривалий час проживав з батьками в обласному центрі. Після закінчення Тернопільської гімназії імені І. Франка, вступив до Тернопільського національного економічного університету, де здобув вищу економічну освіту.

Займався бізнесом. Належав до впливової на Збаражчині бізнес-родини. Підприємницька діяльність була пов'язана з баром у Збаражі та аграрним бізнесом в одному із сіл району.

У травні 2014 року за квотою партії УДАР призначений головою Збаразької районної державної адміністрації, хоча не був членом цієї політичної сили. Займав цю посаду 11 місяців. Допомагав військовим у зоні АТО як волонтер. За час його перебування на посаді запустив роботу Зарубинецького спиртзаводу, вперше за 20 років відшукав кошти на ремонт районного будинку культури. Попри прохання і протести активістів Президент України Петро Порошенко 21 квітня 2015 звільнив Юрія Горайського з посади голови РДА.

Через тиждень після звільнення з посади Юрій Горайський відбув добровольцем на передову, з травня по вересень 2015 року служив у секторі «М» під Маріуполем. У січні 2016 підписав контракт на військову службу. На місцевих виборах у жовтні 2015 року висувався кандидатом на посаду міського голови Збаража від партії «Добрий самарянин». 8 жовтня 2015 став ініціатором звернення до Президента України щодо звільнення голови Збаразької районної державної адміністрації Анатолія Качки із займаної посади, як неефективного керівника району та співучасника злочинів. Однак петицію підписали тільки 10 осіб.

Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. В результаті ближнього бою Юрій Горайський разом з побратимом з Одещини 27-річним Олександром Хмеляровим отримали смертельні поранення. Основна частина розвідгрупи 73-го Центру прийшла на допомогу та вступила у бій, згодом підійшли підрозділи 72-ї ОМБр. Під вогневим прикриттям загиблих і поранених евакуювали. За даними радіоперехоплення, противник втратив 30 бойовиків. Під час зустрічі в Тернополі тіла загиблого чоловіка вдова не захотіла бачити при цьому голову Тернопільської ОДА Степана Барну та наступника Юрія на посаді голови РДА Качку. Тіло загиблого зустріли вранці 6 березня у Збаражі. Похований 7 березня на міському цвинтарі. Поховали Юрія Горайського поруч із Героєм Небесної сотні Устимом Голоднюком.

Одружився у 18 років. Разом з дружиною Наталею виховував двох доньок — Ярину (19 років) та Мирославу (13 років).

Нагороди

Орден Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Вшанування пам'яті

  • 7 березня 2016 року на Тернопільщині оголошено днем жалоби за Юрієм Горайським.
  • 19 серпня 2016 року Тернопільська міська рада присвоїла звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно)

 

У 2017 році був проведений відкритий чемпіонат міста з плавання з нагоди святкування Дня збройних сил України, присвячений пам’яті воїна АТО Юрія Горайського.

Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

Педагогічний колектив, адміністрація КДЮСШ, учні КДЮСШ, батьківський комітет.

Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників:

Форма громадського обговорення: круглий стіл

Дата громадського обговорення: 17.04.2018 року о 15.00 год.

Місце проведення: методичний кабінет Комунального закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2», за адресою: м. Тернопіль вул. Острозького, 16.

Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень):

Усі пропозиції та зауваження подаються в письмовій або усній формі Комунальному закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» протягом 30 днів з дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення за адресою: м. Тернопіль, вул. Острозького, 16; тел. 25-28-58, 25-47-24 , або ж надсилаються електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду факс (0352) 252858 із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Місцезнаходження та адресу електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: м. Тернопіль, вул. Острозького, 16; тел. 25-28-58, 25-47-24, електронна адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду факс (0352) 252858.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Рибак Андрій Григорович

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення:

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Тернопільської міської ради www.rada.te.ua

Обговорення проводиться упродовж двох місяців у засобах масової інформації та на сайті.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання щодо присвоєння Комунальному закладу Тернопільської міської ради «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» імені Юрія Горайського.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер