images/stories/logosait_new.jpg

 

Доходи найбільших інвестбанків впали до мінімуму 10 років

Доходи найбільших інвестбанків впали до мінімуму 10 років
Фото: gettyimages.co.uk
Доходи інвестбанків падають

Йдеться про Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale і UBS.

Торік доходи дванадцяти найбільших інвестиційних банків світу впали до найнижчих рівнів з 2008 року. Про це свідчить дослідження аналітичної компанії Coalition, пише Прайм.

Як зазначається, всього в 2017 році доходи дванадцяти інвестиційних банків впали до 150 мільярдів доларів, що на 4% нижче, ніж в 2016 році.

У дослідженні зазначено, що падіння виручки відбулося, головним чином, через зниження доходів від торгівлі цінними паперами, а також операцій з борговими паперами, валютою і сировинними товарами (від цієї діяльності падіння доходів склало 11%). Інвестиційні банківські консультації - третій основний вид діяльності інвестбанків, навпаки, збільшили доходи банків на 10% в 2017 році.

Компанія проаналізувала показники таких банків, як Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale і UBS.

"У січні банки думали, що 2018 рік буде поганим роком для доходів від акцій, але не таким поганим, як 2017 рік, однак зараз, враховуючи волатильність останніх двох тижнів, такі прогнози зникають", - наводить агентство слова керівника досліджень Coalition Амріта Шахані.

Минулого тижня американські індекси впали на тлі побоювань інвесторів щодо занадто швидкого прискорення інфляції в США і можливого посилювання монетарної політики Федеральної резервної системи (ФРС).

Нагадаємо, річний дохід Alphabet, материнської компанії Google, перевищив $100 млрд вперше за її 20-річну історію.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер