images/stories/logosait_new.jpg

 

МВФ вимагає прискорити створення Антикорупційного суду

МВФ вимагає прискорити створення Антикорупційного суду
Фото: Getty Images

Фонд наполягає на невідкладному розгляді Верховною Радою України законопроекту про Антикорупційний суд, який буде внесений з поправками

Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягає на невідкладному, але у відповідності до парламентських процедур, розгляді владою України законопроекту про Антикорупційний суд. Про це йдеться в прес-релізі МВФ за підсумками роботи в Києві групи експертів.

"Наразі важливо, щоб влада України забезпечила невідкладний розгляд, але відповідно до парламентських процедур, законопроект про Антикорупційний суд і щоб під час розгляду в парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність передбаченим програмою (EFF) зобов'язанням країни і рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи", - цитується в заяві постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
Крім того, фонд наполягає на забезпеченні додаткового прогресу в інших відстрочених заходах, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включаючи заходи в енергетичному і податково-бюджетному секторах.
Раніше в МВФ заявляли, що законопроект президента України Петра Порошенка про створення Антикорупційного суду не відповідає умовам програми Міжнародного валютного фонду.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер