images/stories/logosait_new.jpg

 

Надавали розважальні послуги на весіллях і днях народженнях – подайте декларацію та сплатіть податки

Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів. Про це нагадали у Тернопільській ОДПІ.

Особою, яка не є податковим агентом, вважається нерезидент або фізична особа, яка не має статусу суб'єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка перебуває на податковому обліку як особа, що провадить незалежну професійну діяльність.

Таким чином громадяни, які отримували  у 2017 року доходи не від податкових агентів, повинні до 2 травня 2018 року, подати декларацію про майновий стан і доходи, в якій необхідно відобразити суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом вказаного року податку та податкового зобов'язання.

Сума податкового зобов'язання, зазначена в такій декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2018 року.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2018 року декларація подається за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556.

З детальною інформацією щодо порядку заповнення декларації та її формою можна ознайомитись на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України за посиланням: http://sfs.gov.ua/ та у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька,1 чи за телефоном: 43-46-10.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер