images/stories/logosait_new.jpg

 

У тернопільських парках здійснюють планову обрізку аварійних та сухих дерев

У парках на території Тернополя працівники КП «Об´єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» приступили до планової зрізки аварійних і сухостійних дерев та формувальної підрізки крон. Зрізання зелених насаджень відбувається у міжвегетаційний період та при наявності необхідних дозвільних документів.

До управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології часто звертають мешканці щодо наявності аварійних дерев у парках Тернополя. Відтак, у 2017 році комунальники обстежили дерева, на які скаржилися тернополяни, та визначили ті, стан яких потребує видалення чи обрізки. Беручи до уваги факт, що десятки дерев у парках висаджувалися одночасно, сьогодні спостерігається тенденція до завершення вікової межі багатьох дерев та всихання насаджень цілими периметрами.

Відповідно до акту обстеження зелених насаджень, складеного спеціальною комісією, у березні цього року планується видалити чимало дерев у парках Тернополя, але з перспективою подальшого висадження на їх місці нових дерев.

Тому просимо тернополян з розумінням поставитися до необхідності здійснення цих робіт у парках.

Нагадуємо, що усі тернопільські парки (окрім міського парку «Здоров′я», заснованого у 2015 році) створені приблизно в середині минулого століття. Зокрема, «Парк імені Тараса Шевченка» заснований у 1953 році, «Топільче» – у 1983 році, парк «Національного відродження» – у 1978 році, а «Старий парк» існує з 1961 року. Це означає, що більшість дерев у парку «Національного відродження» досягли 40-річного віку, а деревам, що у парку імені Тараса Шевченка – в середньому по 65 років.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер