images/stories/logosait_new.jpg

 

Україна спробує уникнути нових мит США

Україна спробує уникнути нових мит США
Фото: dmz.donetsksteel.com
У 2017 році Україна експортувала в США чавун на 400 млн доларів

Експорт чорних металів є основною статтею українського експорту в США. Його частка становить 73,4% всього експорту України в цю країну.

Перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, а також заступник міністра Наталія Микольська обговорили з представниками металургійної промисловості України заходи щодо захисту галузі від можливих мит США. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ у вівторок, 13 березня.

"Україна і США є стратегічними партнерами один для одного. У нас надійне і взаємовигідне співробітництво у торговельній, оборонній та інвестиційній сферах. Упевнений, що це є вагомим аргументом для США, щоб виключити українську металургійну продукцію з-під захисного мита. Зі свого боку Мінекономрозвитку робить все можливе, щоб рівень доступу української металургійної продукції до ринку США не зазнав негативних змін", - сказав Кубів.

За його словами, ведеться діалог зі США щодо поліпшення умов і розширення доступу української продукції, включаючи металургійну, на ринок США, а також ринки Азії та Африки.

"Ми віримо, що українська продукція, для якої американський ринок є традиційним, не є загрозою національній безпеці США. Працюємо над тим, щоб наша металургійна продукція була виключена з-під дії введених США захисних мит", - додала Наталія Микольська.

Нагадаємо, 8 березня президент США Дональд Трамп підписав два документи про введення мит в розмірі 25% на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію, зробивши виняток лише для Мексики і Канади. Рішення набувають чинності 23 березня. При цьому Трамп в будь-який момент може скасувати їх або змінити умови в одному або обох документах відразу.

Як відомо, експорт чорних металів є основною статтею українського експорту в США - його частка становить 73,4% всього українського експорту в цю країну. Зокрема, в 2017 році поставки чорних металів і виробів з них на американський ринок зросли більш ніж в 2,4 рази - до $608 млн, в тому числі експорт чавуну - до $406,4 млн.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер