images/stories/logosait_new.jpg

 

Трамп продовжив санкції проти Ірану

Трамп продовжив санкції проти Ірану
Президент США Дональд Трамп

Американський лідер продовжив санкції проти Тегерана, введені виконавчими указами президента США в 1995, 2010 і 2012-2013 роках.

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на один рік санкції проти Ірану. Про це йдеться в указі американського лідера, опублікованому на сайті Білого дому.

Зазначається, що дії і політика уряду Ірану, включно з розробкою балістичних ракет, підтримкою міжнародного тероризму і порушенням прав людини, як і раніше представляють надзвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики і економіки США.

"З цієї причини, національний надзвичайний стан (щодо Ірану - ред.), який було оголошено 15 березня 1995 року, має залишатися чинним і після 15 березня 2018 року", - наголошується в документі.

Нагадаємо, при цьому продовжує діяти режим часткового зняття санкцій проти Ірану щодо ядерної програми відповідно до Всеосяжного плану дій між Тегераном і "шісткою" міжнародних посередників (Росія, КНР, США, Франція, Німеччина, Великобританія).

У січні Трамп прийняв рішення продовжити режим часткового зняття санкцій в цьому аспекті, але заявив, що це продовження буде останнім.

Раніше в Держдепартаменті заявили, що Іран після підписання ядерної угоди з "шісткою" міжнародних посередників досі загрожує стабільності на Близькому Сході.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер