images/stories/logosait_new.jpg

 

В Україні скасовують безкоштовний проїзд у транспорті

Зміни стосуватимуться не тільки міських автобусів та метро

В Україні монетизують пільги на проїзд у всіх видах громадського транспорту – автобусах, метро, тролейбусах, трамваях тощо. Замість безкоштовного проїзду пільги видаватимуть грошима – як їх витратити, вирішуватимуть самі пільговики.

Нововведення пошириться не тільки на міські маршрути – пільги на проїзд видадуть грішми і пасажирам приміських і міжміських маршрутів. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України на засіданні.

Остаточні розміри виплат визначить місцева влада, але Кабмін затвердив основний принцип розрахунків на місяць: середня вартість проїзду множиться на 30 поїздок.

У Мінсоцполітики пояснили, що сподіваються поставити в однакові умови тих, хто користується безкоштовним транспортом 4 рази на день і 4 рази на місяць. Українці, які зараз користуються кількома пільгами, будуть отримувати виплати лише по найбільшій з пільг.

Перевізники до такої ініціативи ставляться позитивно – кажуть, за 2017 рік на безкоштовний проїзд втратили понад 990 млн гривень.

Нагадаємо, перший пілотний проект з монетизації транспортних пільг запустили у Львові. Міністр соцполітики Андрій Рева раніше заявляв, що на першому етапі монетизації пільг в Україні 2018 року знадобиться 20 млрд грн.
Джерело: https://ukr.segodnya.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер