images/stories/logosait_new.jpg

 

Болгарія відхилила скаргу України за угодою про ремонт МіГ-29

Міністерство оборони країни підписало угоду з російською компанією про ремонт старих радянських винищувачів МіГ-29, незважаючи на звернення Укроборонпрому.

Болгарія вибрала російську авіабудівну корпорацію МіГ для проведення капітального ремонту 15 радянських винищувачів МіГ-29 до 2022 року. Про це йдеться в документах Міноборони Болгарії, пише Reuters.

Зазначається, що Болгарія, яка є членом Євросоюзу і НАТО, вважає, що тільки російська компанія здатна якісно відремонтувати старі МіГ-29, тому Софія не запрошувала інших учасників до угоди.

Міністерство оборони Болгарії планувало підписати чотирирічний контракт на 51,45 мільйона доларів з групою МіГ, але відклало угоду після скарги української компанії Укрінмаш.

Болгарська антимонопольна комісія пізніше відхилила звернення України, і 6 березня спеціальна комісія Міноборони затвердила пропозицію росіян.

Раніше повідомлялося, що частина болгарських військових льотчиків відмовляється сідати за штурвал російських винищувачів МіГ-29, вказуючи на небезпечність застарілих літаків.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер