images/stories/logosait_new.jpg

 

Британія звинуватила Росію в порушенні статуту ООН

Представник Великобританії заявив в Радбезі ООН, що РФ втратила контроль над нервово-паралітичною речовиною Новачок, якою був отруєний Сергій Скрипаль.

Заступник постійного представника Великобританії при ООН Джонатан Аллен в середу, 14 березня, виступаючи на екстреному засіданні Ради безпеки організації, звинуватив Росію в порушенні статуту ООН і конвенції про заборону хімічної зброї в зв'язку з отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, повідомляє Интерфакс.

"Це був не звичайний злочин. Це було неправомірне використання сили, порушення Статті 2 Статуту ООН", - зазначив Аллен.

Представник Британії наголосив, що РФ не надала Лондону задовільні пояснення щодо інциденту в Солсбері у відведений термін.

Він також звинуватив Росію в порушенні Конвенції про заборону хімічної зброї, заявивши, що для отруєння Скрипаля було використано нервово-паралітичну речовину Новачок, розроблену в РФ.
Россия не сообщила о нервно-паралитическом веществе Новичок, а также о связанных с ним производствах", − указал">"Росія заявила про знищення задекларованих запасів хімічної зброї у вересні 2017 року, на десять років пізніше, ніж того вимагала конвенція. <...> Росія не повідомила про нервово-паралітичну речовину Новачок, а також про пов'язані з нею виробництва", - вказав Аллен.

У зв'язку з цим Великобританія попросила Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) приєднатися до розслідування отруєння в Солсбері і дати незалежну оцінку проведених Лондоном аналізів.

Нагадаємо, екстрене засідання Радбезу ООН ініціювала влада Британії для обговорення справи про отруєння в Солсбері екс-співробітника російського ГРУ і його дочки.

Раніше 14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Лондон припиняє двосторонні контакти з Росією і оголосила про рішення вислати з країни 23 російських дипломатів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер