images/stories/logosait_new.jpg

 

Початок припинення громадського формування зі статусом юридичної особи.

Для початку ліквідації громадського формування зі статусом юридичної особи (далі-юридична особа)  необхідно прийняти рішення про припинення юридичної особи. Таке рішення приймається учасниками юридичної особи або відповідним органом юридичної особи.

Рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Відповідно до п. 2) ч.9 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» рішення про припинення юридичної особи має містити відомості про персональний склад комісії з припинення (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії), її голову або ліквідатора, реєстраційні номери облікових карток платників податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог.

Учасники юридичної особи зобов’язані протягом трьох днів з моменту прийняття рішення подати оригінал або нотаріально засвідчену копію рішення до територіального органу Міністерства юстиції України, для здійснення державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер