images/stories/logosait_new.jpg

 

Порядок отримання дубліката свідоцтва про державну реєстрацію

Відповідно до частини 2 статті 19  Закону України «Про місцеве самоврядування України» від 21.05. 1997 № 280/97-ВР, статут територіальної громади підлягає державній реєстрації в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань. 

Після прийняття рішення про реєстрацію статуту, згідно з пунктом 6  «Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. N 1150(далі – Положення), видається свідоцтво  про державну реєстрацію статуту територіальної громади встановленого зразка. Оскільки ніхто з нас не застрахований від втрати документа з різних життєвих обставин, Положенням передбачена процедура отримання дубліката втраченого свідоцтва. 

Для того, щоб отримати дублікат свідоцтва про державну реєстрацію статуту територіальної громади, відповідно до пункту 11, звернувшись до Центру надання адміністративних послуг, заявник зобов’язаний надати наступний пакет документів: 

а) заява про видачу дубліката, підписана сільським, селищним, міським головою;

 б) рішення представницького органу  місцевого  самоврядування про  звернення  до  органу,  що здійснив реєстрацію статуту,  щодо видачі дубліката свідоцтва;

 в) підтвердження  опублікування  в засобах масової інформації оголошення про втрату свідоцтва. 

Важливо також додати, що документи, що  подаються  для отримання дублікату свідоцтва про державну реєстрацію статуту територіальної громади,  мають бути оформлені відповідно до вимог законодавства.

В свою чергу, орган, що здійснює реєстрацію статуту,  не має права вимагати  від заявника подання документів, не передбачених законодавством та Положенням  або  оформлених  інакше, ніж  визначено  у  Положенні.


Головне територіальне управління юстиціїу Тернопільській області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер