images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині розпочинаються позапланові перевірки

31 березня в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області відбулася аудіо селекторна нарада під головуванням заступника начальника управління з питань державного нагляду та контролю Романа Терлецького. У нараді взяли участь керівники районних підрозділів та інспекторський склад області.

Обговорювали важливе для сьогодення питання щодо виконання доручення Прем’єр-міністра України  щодо позапланових перевірок об’єктів з масовим перебуванням людей,  та наказу Голови ДСНС №202 від 29 березня 2018 року.

Згідно з наказом  до 2 квітня 2018 року буде складено перелік, та розроблено графік проведення позапланових перевірок торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, що відповідно до вимог пункту 5 статті 32 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» належать до класів наслідків (відповідальності) СС2 і СС3, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням.

Відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Положення про Державну службу України з надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р. № 1052, планується у квітні – червні 2018 року проведення позапланових перевірок стану техногенної і пожежної безпеки вищеназваних об’єктів.

Особливу увагу звертатимуть на евакуаційні шляхи і виходи, наявність та технічний стан автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання.

У разі порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, невиконання приписів  про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки застосовуватимуться заходи адміністративного впливу, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Роман Терлецький наголосив головним державним інспекторам районів, що у разі встановлення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та/або здоров’ю людей; неухильно дотримуватися вимог статті 68 Кодексу цивільного захисту України стосовно звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування. Також підкреслив, що керівники на місцях  мають особливо пильно стежити за тим, щоб під час перевірок уникнути корупційної складової.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер