images/stories/logosait_new.jpg

 

В Іспанії у шлунку мертвого кита знайшли 29 кілограмів пластику

В Іспанії у шлунку мертвого кита знайшли 29 кілограмів пластику
Фото: twitter.com/espnaturalesmur
На південному сході Іспанії знайшли труп десятиметрового кита

Кит помер через те, що не зміг перетравити весь пластик, який він проковтнув. Через це "блокування" в травній системі тварини у черевній порожнині розвинулася інфекція.

У прибережній зоні Мурсії, міста на південному сході Іспанії, знайшли труп десятиметрового кита. В результаті розтину експерти з Центру порятунку дикої природи Ель-Валле виявили пластикові пакети, каністру, а також кілька частин мотузки і сіть. Про це у вівторок, 10 квітня, пише National Geographic.

Фахівці дійшли думки, що кит помер через те, що не зміг перетравити весь пластик, який він проковтнув. Вони припустили, що через це "блокування" в травній системі тварини в черевній порожнині розвинулася інфекція - перитоніт, яка в підсумку призвела до смерті.

Коли стали відомі результати розтину, влада Мурсії вирішила запустити кампанію щодо оповіщення про небезпеку використання одноразових пластикових предметів.

Зазначається, що щорічно в Світовий океан викидається понад 8 мільйонів тонн пластику. Якщо ситуація не зміниться, то до 2025 року на три тонни риби припадатиме тонна пластику, а до 2050 року пластик переважатиме.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер