images/stories/logosait_new.jpg

 

Відмова в державнй реєстрації та скасування рішення про державну реєстрацію статуту територіальної громади


Відповідно до ч.3 статті 19 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 280/97-ВР від 21.05.1997, підставою для відмови в державній реєстрації статуту територіальної громади може бути його невідповідність Конституції та законам України. Відмова в реєстрації статуту територіальної громади може бути оскаржена в судовому порядку. На цей момент це єдина підстава для відмови в державній реєстрації статуту територіальної громади.


Абзацом 2, пункту 7 «Положення  про державну реєстрацію статутів територіальних громад» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 №1150(далі - Постанова), визначено процедурний аспект, де вказується, що Орган,  який здійснює реєстрацію статуту, не пізніше наступного робочого дня після прийняття рішення про відмову в реєстрації статуту надсилає таке рішення до центру надання адміністративних послуг, що здійснював прийняття відповідних документів, для видачі його  заявникові.


Щодо скасування рішення про державну реєстрацію статут територіальної громади, то в цьому випадку, у пункті 7 Поставни передбачено наступні підстви:


а) у  разі подання  письмової заяви  про це сільського,
селищного,  міського голови  за наявності відповідного  рішення
представницького органу місцевого самоврядування;

б) на підставі рішення суду.


Процедурно, скасування реєстрації статуту здійснюється шляхом  виключення його з реєстру, про що в десятиденний  термін повідомляється представницький орган місцевого самоврядування  та відповідний орган державної статистики.



Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області






Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер