images/stories/logosait_new.jpg

 

Скільки “бюджетників” зможуть прийняти виші у 2018 році – пояснює МОН

f74c65e-studentМіністерство освіти оприлюднило максимальне держзамовлення у виші на 2018 рік.

Відтепер усі вступники можуть подивитися, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен виш, що належать до сфери управління МОН.

Документ можна переглянути тут.

Це відскановані документи, тому пошук не працює. Там можна знайти дані про програми бакалаврату та магістратури зі 161 закладу вищої освіти з усіх регіонів України.

Також можна подивитися ліцензійний обсяг – скільки вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум – скільки щонайменше “бюджетників” має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір.

“Пороги максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вишами в зв’язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом”, – повідомляє МОН.

Широкий конкурс передбачає, що бюджетне місце йде до вишу за вступником з найкращими балами, а не закріплюється за університетом.

Максимальний обсяг показує, скільки найбільше таких вступників зможе прийняти виш на певну спеціальність.

Наприклад, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського на денну форму навчання за спеціальністю “Дошкільна освіта” може загалом прийняти 70 першокурсників.

31 з них можуть бути “бюджетниками”.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер