images/stories/logosait_new.jpg

 

Понад 2700 тернополян уже підписали Декларації з сімейними лікарями

12 квітня у міській раді відбулася спільна прес-конференція начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, керівника Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрія Артимовича та головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Миколи Медведя щодо реформування системи охорони здоров'я та підписання декларацій із сімейними лікарями про надання первинної медичної допомоги.

Зі слів головного медика Тернополя Ростислава Левчука, станом на сьогодні усі комунальні заклади охорони здоров’я у місті функціонують у статусі некомерційних організацій та зареєстровані в системі eHealth. Впродовж десяти днів роботи національної кампанії "Лікар для кожної сім'ї" вже понад 2700 тернополян уклали договори з сімейними лікарями та з липня цього року отримуватимуть безкоштовну первинну медичну допомогу.

Ростислав Левчук також наголосив на праві вільного вибору лікаря первинної ланки без прив’язки до місця реєстрації чи місця проживання пацієнта, а також можливості змінювати свого лікаря у будь-який час та перепідписувати декларацію з іншим лікарем.

«Таких лікарів у Тернополі, з якими можна укладати договори є 110, - розповідає головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь. -  Усі сімейні лікарі і дільничні терапевти тернопільського Центру первинної медико-санітарної допомоги вже укладають декларації у будь-який зручний для пацієнтів час. Одночасно зазначу, що  інформацію про кожного лікаря, його освіту, досвід роботи та ін. можна знайти на сайті www.medical.te.ua».

Вибір педіатра для маленьких тернополян такий самий. Андрій Артимович пояснює, що усім батькам, для зручності, будуть телефонувати з поліклініки і пропонувати прийти для укладання договору на призначений час, щоб не створювати черги.

Процес укладання договорів триватиме до кінця 2018 року, проте уже з липня цього року заклади первинної ланки, які приєдналися до реформи, отримають виплати за медичні послуги за кожного пацієнта від Національної служби здоров'я України.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер