images/stories/logosait_new.jpg

 

Хто замість Вас може подати декларацію про майновий стан і доходи?

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що відповідно до Податкового кодексу України податкова декларація про майновий стан і доходи заповнюється платником податку на доходи фізичних осіб самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою особою здійснювати таке заповнення, у порядку, передбаченому главою 2 розділу II ПКУ.

Обов’язок щодо заповнення та подання декларації від імені платника покладається на таких осіб:

·- батьків, опікуна або піклувальника – щодо доходів, отриманих малолітньою/неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною;

·- спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) – щодо доходів, отриманих протягом звітного податкового року платником податку, який помер;

·- державного виконавця, уповноваженого здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника податку, визначеного в установленому порядку банкрутом (п.179.6 ст.179 ПКУ).

У Тернопільській ОДПІ рекомендують, при поданні податкової звітності особисто платниками податків або уповноваженими на це особами, для пред’явлення у Центрі обслуговування платників, у разі необхідності мати із собою документи, що посвідчують особу та надають право представляти інтереси платника податків.

У податковій інспекції також нагадують, що у Центрі обслуговування платників фахівці інспекції консультують, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні Декларації про майновий стан і доходи та подання електронної звітності з використанням електронного підпису. Телефони для довідок: 4346-10, 43-46-46.



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер