images/stories/logosait_new.jpg

 

Жителька Тернопільщини звинуватила лікарів проекту «Я соромлюсь свого тіла» у неправильному підході до її хвороби

f285b2ba83ff1a8c525c39329da70d40_XL На проект «Я соромлюсь свого тіла» звернулась жителька села Стінка, що в Бучацькому районі на Тернопільщині, Людмила Хабенюк. 32-річна жінка з 16-ти років страждає від постійних вугрів, які отруюють їй життя.

Ще два роки тому вона хотіла звернутись до лікарів проекту, але в останній момент злякалася та відступила. Цього разу жінка наважилась розповісти фахівцям про свою проблему. Навіть зізналася, що підозрює те, що у неї рак шкіри. Втім Катерина Безвершенко запевнила пацієнтку, що це лише вигадки, насправді ж у Людмили — акне Тарда.

— Мене лікували за допомогою аутогемотерапії, але ефект був короткочасним. Трохи поліпшила ситуацію чистка обличчя з подальшим припіканням азотом. Я постійно страждаю через больові відчуття, психологічну втому. Перепробувала всі можливі засоби, але прибрати вугрі повністю не вдається, — каже Людмила Хабенюк.

За словами лікаря, позбутися навіть від такої важкої форми вугрів на сьогоднішній час не є проблемою. Тільки робити це потрібно не за допомогою косметичних засобів і масок, а з лікарськими препаратами. Причому тривати таке лікування – не менше 6-8 місяців. Після цього жінку обстежили провідні фахівці, дерматологи, які знайшли причину хвороби та призначили найбільш ефективне лікування.

Та жителька Тернопільщини виявилася не готовою до цього. Люда погодилася виконувати всі призначення лікарів, але незабаром перестала дотримуватися рекомендацій, мовляв, після призначених кремів та гелів для вмивання її ще більше почало сипати, а обличчя страшно боліло. В результаті примхлива пацієнтка звинуватила лікарів у неправильному підході до лікування її хвороби та відмовилася від подальшої участі у проекті.

Детальніше — в 11 випуску «Я соромлюсь свого тіла-5» від 12.04.2018 на сайті СТБ.

Джерело: Тернополяни

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер