images/stories/logosait_new.jpg

 

Про останній день сплати єдиного внеску за І квартал

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності є платниками єдиного внеску.

Базою нарахування єдиного внеску для таких платників є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб.

При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, такий платник зобов'язаний визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом про ЄСВ.

Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Тобто, визначення бази нарахування єдиного внеску для зазначених платників у разі відсутності доходу (прибутку) у звітному році є обов’язковим.

З 01.01.2018 р. особи, які провадять незалежну професійну діяльність, повинні сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Останній день сплати єдиного внеску з доходу осіб, які провадять незалежну професійну діяльність за I квартал 2018 року – 19 квітня.

Нагадаємо, що 19 квітня також останній день сплати єдиного внеску за I квартал 2018 року фізичними особами – підприємцями, у т. ч. тими, які обрали спрощену систему оподаткування і членами фермерських господарств.

Зазначена норма передбачена п. 5 частини першої ст. 4; абз. другим п. 2 частини першої ст. 7, частина 8 ст. 9 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер