images/stories/logosait_new.jpg

 

Земан вважає, що Захід розворушив Близький Схід

Земан вважає, що Захід розворушив Близький Схід
Президент Чехії Мілош Земан

Чеський лідер не підтримав удар США, Франції і Великобританії щодо Сирії і вважає його черговою помилкою руйнівної політики західних країн.

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що Захід неймовірно розворушив Близький Схід, якщо взяти до уваги, що він раніше зробив в Іраку та Лівії. Про це глава чеської держави заявив у неділю, 15 квітня, коментуючи в виступі по радіо F1 авіаудари США і їхніх союзників щодо Сирії, повідомляє РИА Новости.

"Захід неймовірно розворушив Близький Схід. Спочатку вступив до Іраку з твердженням, що там є зброя масового ураження, яка так і не знайшлася", - зазначив Земан.

За його словами, ця операція принесла великі людські жертви і спровокувала подальші конфлікти між курдами і іракцями, іракськими шиїтами і сунітами.

Далі, на думку Земана, Захід допустив ситуацію в Лівії.

"І завдяки "блискучому" втручанню Євросоюзу під проводом Франції, в Лівії зараз не тільки відсутній нормальний уряд, а й через її територію до Європи прямують тисячі і тисячі нелегальних мігрантів", - вказав чеський президент.

"Що можна сказати про тих, хто допустить одну і ту ж помилку тричі? Щоб не допустити в ефірі нехороших виразів, я краще цього не скажу. Найбільш м'яке з можливих при цьому слів – це "дурість", - заявив Земан.

Він наголосив, що дотримується однозначної думки про те, що збройний напад на будь-яку державу може бути проведено лише за згодою Ради Безпеки ООН. Єдиний виняток, що визнається ним - удар по ісламських терористам, наприклад, в Афганістані.

"Але Сирія - це не той випадок. Тому що тут, по-перше, ісламські радикали воюють проти президента (Башара) Асада, але ніяк не на його боці. А по-друге, вони тут загнані в кут", - вважає Земан.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер