images/stories/logosait_new.jpg

 

Декларуємо іноземні доходи

Невдовзі завершиться Деклараційна кампанія – 2018 року. У Тернопільській ОДПІ наголошують на необхідності своєчасного виконання конституційного обов‘язку тими громадянами, які відповідно до вимог Податкового кодексу України, мають зобов‘язання подати таку декларацію про отримані у 2017 році доходи.

Зокрема, до цієї категорії громадян відносяться ті, хто отримував доходи за кордоном. Такі доходи підлягають обов‘язковому відображенню в щорічній декларації.

При цьому, у разі, якщо між Україною та країною, в якій знаходиться джерело виплати, існує міжнародний договір, згода на обов’язковість дотримання якого надана Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном.

Для цього потрібно надати відповідні підтверджуючі документи щодо суми отриманого доходу та суми сплаченого податку. Вимоги щодо оформлення такого документу містяться у статті 13 Податкового кодексу України.

Сума податку з іноземного доходу платника податку - резидента, сплаченого за межами України, не може перевищувати суму податку, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України. У випадку відсутності в платника податку підтверджуючих документів, сума податку буде обраховуватися із загальної суми отриманих доходів.

Звертаємо увагу,  що податкову звітність можна подавати також через відповідний сервіс ДФС «Електронний кабінет» з використанням електронного цифрового підпису.

Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи – 2 травня 2018 року.

Додатково у Центрі обслуговування фахівці інспекції проводять тренінги, надають докладні консультації та практичну допомогу у заповненні даної декларації та подання електронної звітності. Телефон для довідок: 43-46-10.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер