images/stories/logosait_new.jpg

 

Дуров пообіцяв мільйони доларів на обхід блокування в РФ

Дуров пообіцяв мільйони доларів на обхід блокування в РФ
Фото: facebook.com/durov
Дуров пообіцяв пожертвувати гроші на обхід блокування в РФ

Засновник Telegram почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам проксі і VPN-сервісів. Протягом цього року він обіцяє пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі.

Засновник Telegram Павло Дуров заявив про початок виплат біткоїн-грантів власникам проксі і VPN-сервісів. Про це у вівторок, 17 квітня, він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Вконтакте.
За його словами, за останню добу російські наглядові органи продемонстрували готовність блокувати мільйони IP-адрес хмарних хостингів, незважаючи на втрати сторонніх проектів.
"Крім цього, влада Росії бореться і з незалежними сервісами проксі/VPN, багато з яких перестають працювати", - сказав Дуров.
Він зазначив, що, хоча російський ринок не є істотною часткою користувальницької бази Telegram, він важливий з особистих міркувань.
Дуров готовий витратити мільйони доларів на підтримку способів обходу блокування в Росії.
"В рамках Цифрового Опору - децентралізованого руху на захист цифрових свобод і прогресу - я почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам проксі і VPN. Протягом цього року буду радий пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі", - оголосив Дуров.
У той же час, Telegram подав скаргу в Мосміськсуд на рішення Таганського районного суду Москви про негайне блокування месенджера в Росії. Про це повідомив Павло Чиков - глава міжнародної правозахисної групи Агора, юристи якої представляють Telegram, пише Дождь.
Адвокати стверджують, що рішення про блокування могло бути прийнято тільки за наявності двох обставин. По-перше, якщо уповільнення прийняття рішення може призвести до значної шкоди для стягувача. По-друге, якщо виконання може виявитися неможливим.
Нагадаємо, 16 квітня Роскомнадзор оголосив про запуск процедури блокуваннядоступу до сервісу Telegram на території Росії.
Рішенням Таганського районного суду на відомство покладено обов'язок обмежити доступ до інтернет-ресурсів, функціонування яких забезпечує Telegram Messenger Limited Liability Partnership.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер