images/stories/logosait_new.jpg

 

Папа Римський і глава РПЦ ухвалили спільну заяву щодо Сирії

Папа Римський і глава РПЦ ухвалили спільну заяву щодо Сирії
Фото: молитвослов24.рф
Папа Римський Франциск і глава РПЦ патріарх Кирило

У спільній заяві глави церков закликали політичних лідерів не допустити подальшої ескалації напруженості в Сирії, уникнути конфронтації і стати на шлях діалогу.

Папа Римський Франциск і глава Російської православної церкви Кирило прийняли спільну заяву у зв'язку із загостренням ситуації в Сирії. Про це у вівторок, 17 квітня, повідомляє Коммерсант.
Зокрема, в документі, який був зачитаний головою відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополитом Волоколамським Іларіоном, підкреслюється, що військові дії на Близькому Сході "зараз погрожують перерости в глобальний конфлікт".
"Світ підійшов до небезпечної межі - до реального провалу в міжнародних відносинах і співпраці, що здійснювалася на благо всієї людської сім'ї. Перед обличчям цієї страшної загрози ми звертаємося до всіх світових лідерів із закликом усвідомити свою відповідальність перед своїми народами, перед людством в цілому і перед Богом. Разом ми закликаємо політичних лідерів не допустити подальшої ескалації напруженості, уникнути конфронтації і стати на шлях діалогу", - йдеться в заяві.
За словами митрополита Іларіона, це звернення підтримали глави Олександрійської, Антіохійської, Єрусалимської Православних Церков, а також ряд інших патріархів східних церков.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер