images/stories/logosait_new.jpg

 

Франція підозрює РФ у знищенні доказів хіматаки в Сирії

Франція підозрює РФ у знищенні доказів хіматаки в Сирії
Сирійське місто Дума, де пройшла хіматака

Після хімічної атаки в сирійському місті Дума пройшло десять днів, перш ніж туди змогли потрапити інспектори ОЗХЗ. У Франції підозрюють, що за цей час Росія і Сирія ліквідували докази.

Докази можливої ​​хімічної атаки в місті Дума могли зникнути, оскільки всі ці дні Росія і Сирія не пускали на місце інспекторів Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це йдеться в заяві МЗС Франції, опублікованій у вівторок, 17 квітня.
У заяві наголошується, що Росія і Сирія не дають інспекторам допуску на місце можливої ​​хіматаки, хоча вони прибули до Сирії ще 14 квітня.
Увечері 17 квітня сирійська Держагенція повідомила, що інспектори все ж потрапили в Думу. Однак попередні дні вони не мали доступу в місто.
"З високою ймовірністю докази і ключові елементи зникли з місця події, що до того ж повністю контролюється російською і сирійською арміями", - заявили в МЗС Франції.
Як відомо, 7 квітня волонтерські організації в Сирії повідомили про хімічну атаку на місто Дума, в результаті якої загинули близько 70 осіб, в тому числі, діти. Як повідомлялося, Меркель заявила, що Росія розділяє провину Сирії в хімічній атаці.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер