images/stories/logosait_new.jpg

 

В Іраку двох росіянок довічно посадили за зв'язки з ІДІЛ

В Іраку двох росіянок довічно посадили за зв язки з ІДІЛ
Фото: azattyk.kz
В Іраку до довічного ув'язнення засудили двох громадянок РФ

Дві засуджених в Іраку за зв'язки з Ісламською державою громадянки РФ походять з Дагестану, сусіднього з Чечнею російського регіону на Північному Кавказі.

В Іраку до довічного ув'язнення засудили двох жінок з Росії після того, як суд в Багдаді встановив їхню причетність до екстремістського угрупування Ісламська держава. Про це в середу, 18 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

За даними офіційних осіб з Чечні, засуджені походять з Дагестану, сусіднього з Чечнею російського регіону на Північному Кавказі.

Також іракське телебачення повідомило, що три жінки з Азербайджану і одна з Киргизстану були засуджені до смертної кари в аналогічних процесах.

Нагадаємо, Ірак в грудні 2017 року оголосив про перемогу в боротьбі проти бойовиків угруповання Ісламська держава, які свого часу контролювали третину території країни.

Закони про боротьбу з тероризмом в Іраку дозволяють судам засуджувати тих, хто допомагав бойовикам, навіть якщо ці особи не брали участі в насильницьких діях.

Ірак зараз утримує понад тисячу жінок, підозрюваних у зв'язках з ІДІЛ, більшість з яких походять з Туреччини, Росії та інших країн пострадянського простору. Частина цих жінок засуджені до смертної кари.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер