images/stories/logosait_new.jpg

 

У Мінспорту уточнили заборону на участь у змаганнях у РФ

У Мінспорту уточнили заборону на участь у змаганнях у РФ
Фото: ukrwrestling.com
Збірна України з боротьби зібралася на чемпіонат Європи в російський Каспійськ

Усю відповідальність за самовільну участь у цих змаганнях, безпеку й усі інші наслідки покладено на федерації і персонально атлетів.

Міністерство молоді та спорту України уточнило наказ про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, що проходять у Росії. Про це повідомив глава відомства Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook ввечері в середу, 18 квітня.
Попередній документ прямо забороняв участь українських спортсменів у змаганнях на території РФ, у нинішньому ж забороняється фінансувати таку участь за рахунок коштів з державного бюджету.
"З огляду на автономію спорту і Олімпійську хартію я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання за кордон. Тому ми юридично уточнили цей момент у наказі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України в змаганнях на території країни-агресора", - написав міністр.
У той же час Жданов стверджує, що суті рішення це не змінює.
"Кошти українських платників податків не будуть витрачені на такі поїздки. Ніяких виплат державних преміальних за участь у таких змаганнях не буде нараховано", - запевнив Жданов.
Він зазначив, що міністерство і він сам незмінні у своїй позиції - категорично проти участі збірних команд у змаганнях у Росії.
"Усю моральну відповідальність за самовільну участь у цих змаганнях, безпеку і всі інші наслідки несуть відповідні федерації і персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати в країну-агресор. Вони про це попереджені", - зазначив Жданов.
Нагадаємо, 14 березня 2018 року глава Мінспорту України Ігор Жданов підписав наказ, що забороняє членам національних збірних країни з усіх видів спорту брати участь у будь-яких змаганнях на території Росії, а також проводити там навчально-тренувальні збори.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер