images/stories/logosait_new.jpg

 

У жіночому клубі говорили про конфлікти та шляхи їх вирішення

Зрозуміти значення поняття «конфлікт», обговорити, яке місце займають конфлікти в житті людини, чому вони взагалі виникають та які існують способи їх вирішення допомогала учасницям квітневого засідання жіночого клубу “Гармонія”, що функціонує при гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, Тетяна Іванюк - практичний психолог, психолог-методист, психотерапевт в напрямку ”Позитивна психотерапія”.

Зокрема,  зі слів запрошеної гості, конфлікт (з лат. conflictus – зіткнення) – це зіткнення протилежних інтересів, поглядів, це протиріччя, які виникають між людьми, колективами в процесі їх сумісної трудової діяльності через непорозуміння або протилежності інтересів, відсутність злагоди між двома або більше сторонами.

У нашому житті все можливо, у тому числі і конфліктні ситуації. Адже, у кожного своє бачення стосовно певних моментів, свій “інтерес”, та своя особиста думка.

”Саме тому, тема ”конфліктів” актуальна у всі часи. Конфлікти, дискусії, суперечки завжди є у нашому житті, відзначила Тетяна Іванюк. Їх не потрібно боятись, лише необхідно навчитись правильно вирішувати конфлікти, щоб не завдати шкоди ані собі, ані оточуючим. А це уже  мистецтво, якого потрібно навчатись”.

Учасниці заходу жваво дискутували на задану тему, запитували поради у запрошеної гості-психолога, ділилися досвідом власної поведінки у конфліктних ситуаціях. Із життєвого досвіду, хтось з присутніх уникав конфліктів, щоб не загострювати проблему, інші - пристосовувалися до обставин. Були й такі, які відстоювали власну думку, незважаючи на наслідки.

Це право та вибір кожної людини. Проте, слід запам'ятати, що невирішений конфлікт або ситуація не зникає, а відкладається, накопичується  до певного часу, певної події... Адже, всеодно прийде час для вирішення. Тільки тоді сила конфлікту, як снігова лавина, буде потужнішою.


Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер