images/stories/logosait_new.jpg

 

15 декоративних дерев висадили у «Сквері Волонтерів»

Відповідно до Концепції комплексного озеленення міста, щорічно, в рамках двомісячника благоустрою, Тернопільською міською радою організовуються заходи із озеленення.

Зокрема, 26 квітня у тернопільському «Сквері Волонтерів», що біля площі Героїв Євромайдану, проведено чергову екологічну акцію з висадження екзотичних дерев. До акції, яка стала логічним завершенням двомісячника благоустрою у Тернополі, долучилися волонтери, представники громадських організацій, активні тернополяни та міський голова Сергій Надал.

«Головною ідеєю сьогоднішнього заходу є відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління. У зв’язку з тим, що минулого року тут було видалено 12 аварійних дерев та чагарників, сьогодні, на їх місці висаджено 15 нових декоративних дерев, серед яких кипариси, катальпи, верби «Матсудана», туї західні «Глобоза», а також кущі барбарису червоного «Тунберга». Загалом, тут уже висаджено 27 дерев та 94 кущі», – розповідає очільник Тернополя.

Як стверджують в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, зелені насадження, які прикрашатимуть сквер, підбиралися відповідно до клімату Тернополя та були привезені з Кременецького дендропарку та Закарпаття.

До слова, наразі у «Сквері Волонтерів» триває реконструкція території. Зі слів міського голови Сергія Надала, новий сквер у центральній частині міста стане місцем, де активно проводитиме час молодь, відбуватимуться вуличні лекції, презентації та фотовиставки. Тут заплановано встановити нове освітлення та облаштувати лавочки, доріжки і місця для відпочинку. Також наразі на вул. Танцорова (ділянка від вул. Медової до території КП «Тернопільводоканал») тривають роботи із заміни покриття тротуару фігурними елементами мощення.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер