images/stories/logosait.jpg

 

У центрі Тернополя безкоштовно роздали півтори тонни польського супу

Півтори тонни супу з дещо призабутою на Тернопільщині назвою – «журек» – приготували в обласному центрі під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальній заквасці з житнього борошна», – розповів один із співорганізаторів приготування журеку в величезному казані місткістю 1,5 тонни Руслан Миронов.

Загалом у середмісті Тернополя за участю величезної кількості туристів, жителів обласного центру оригінальну страву готували вподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.

На створення журека-рекордсмена пішло 16 кг масла, 500 л бульйону, 700 яєць, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі й різноманітні спеції.

Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдані безкоштовно. Загалом – майже 2 тис. порцій.

Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, які співорганізаторам масштабного варива й шеф-кухарям вручили під час традиційного в Тернополі гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

Фото інтернет-видання Тернополяни



Банер
Loading...
Банер
Банер