images/stories/logosait_new.jpg

 

Близько ста педагогів Тернопільщини не захотіли пройти навчання-онлайн, а натомість обрали відставку

shkola Вже з початку нового навчального сезону на первачків Тернопільщини чекають нововведення, адже від 1 вересня дітки навчатимуться за новою освітньою програмою, яку реалізуватимуть у школах міста відповідно до нової реформи МОН «Нова українська школа». На жаль, не всім вчителям Тернопільщини до вподоби такі нововведення.

Нові підходи до навчання та змісту освіти вже поширилися в чотирьох навчальних закладах області: Козівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, Підволочиській ЗОШ І-ІІІ ст. і Збаразькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Аби профінансувати «Нову українську школу» буде виділено 41 млн 894 тис. грн. Ці кошти підуть на придбання всіх необхідних для навчання дидактичних матеріалів, меблів та комп’ютерної техніки, а також на підготовку понад тисячу вчителів.

— Я сподіваюся, що коштів, які були виділені на «Нову українську школу», вистачить, аби належно забезпечити перші класи. Окрім коштів, які будуть виділені держбюджету на реалізацію проекту, за рахунок співфінансування 10%-а сума також має надійти і з районних ОТГ, а міста обласного значення – 30%. Що стосується тренерів та навчання педагогів у рамках «Нової української школи», то варто відмітити, що на державному рівні необхідні навчання здобули чотири тренери, які в області вже провели навчання для 40 тренерів, які, у свою чергу, передадуть набутий досвід вчителям початкових класів. Загалом такі курси навчання мають пройти близько тисячі педагогів. На жаль, близько 100 педагогічних працівників відмовилося проходити онлайн-курс відповідно до нової освітньої програми, вважаючи за краще піти на заслужений відпочинок, — розповіла начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома під час прес-конференції.

Варто зазначити, що управлінні освіти реформу «Нова українська школа» вважають доволі ефективною, адже вона сприятиме професійному та особистому зростанню педагогів, а також підвищенню їхніх соціальних статусів.
Джерело: Тернополяни

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер