images/stories/logosait_new.jpg

 

Туреччина відкликала послів зі США та Ізраїлю

Туреччина відкликала послів зі США та Ізраїлю
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про відкликання послів зі США та Ізраїлю

Ми скликаємо надзвичайний саміт Організації ісламського співробітництва, проведемо переговори з багатьма лідерами, заявив президент Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про відкликання послів зі США і Ізраїлю для проведення консультацій. Про це він повідомив у понеділок, 14 травня, пише NTV.

Ердоган зазначив також, що 15 травня в Туреччині оголошено триденну національну жалобу у зв'язку із сутичками між палестинцями та ізраїльською армією.

"Ми відкликали наших послів з Вашингтона і Тель-Авіва для консультацій. Ми скликаємо надзвичайний саміт Організації ісламського співробітництва. Ми також пропонуємо скликати екстрене засідання Радбезу ООН. Ми проведемо переговори з багатьма лідерами", - заявив Ердоган.

Раніше Ердоган назвав Ізраїль "терористичною державою" на тлі сутичок між палестинцями та ізраїльськими військовими з десятками загиблих.

Нагадаємо, сутички між палестинцями та ізраїльтянами тривають на тлі відкриття американського посольства в Єрусалимі. У секторі Газа з березня проходять акції протесту палестинців під назвою Великий марш повернення. Протестувальники вимагають права дозволити їм повернутися на територію Ізраїлю. Акція повинна завершитися 15 травня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер