images/stories/logosait_new.jpg

 

ВКонтакте відмовилася передавати дані користувачів

ВКонтакте відмовилася передавати дані користувачів
Фото: onliner.by
Вконтакте відмовилася від співпраці з Національним бюро кредитних історій РФ

Російська компанія ВКонтакте відмовилася від передачі даних користувачів Національному бюро кредитних історій (НБКІ) Росії.

Про це керуючий директор соціальної мережі Андрій Рогозов повідомив на персональній сторінці.
Зокрема, Рогозов розповів, що до команди розробників ВКонтакте звернулося НБКІ з пропозицією про співпрацю. Бюро мало намір використовувати відкриті дані користувачів для аналізу акаунтів позичальників.
"Ми дійсно розглядали можливість співпраці з НБКІ, проте так і не прийшли до формату, який би не суперечив принципам ВКонтакте щодо захисту даних", - зазначив керуючий директор соцмережі.
За його словами, соціальна мережа прийшла до рішення відмовитися від подібного співробітництва. Рогозов також наголосив, що розробники "не планують спрощувати доступ до відкритих даних користувачів" і будуть боротися з несанкціонованим доступом технічними і юридичними методами.
"Ми підтримуємо відкритість інтернету, але також вважаємо, що кожна людина має право сама вирішувати, якою інформацією ділитися", - додав він.
Раніше повідомлялося, що проти месенджера Viber у Росії можуть бути вжиті такі ж заходи, під які потрапив Telegram, якщо спецслужби не отримають доступ до ключів шифрування.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер