images/stories/logosait_new.jpg

 

Як реформувати та модернізувати професійну освіту, говорили під час першого обласного тематичного форуму

44Перший обласний форум професійної освіти «Освіта. Професія. Кар’єра» відбувся у Тернополі. Участь у масштабному заході, де крім дискусійних панелей, презентували свої професії, продукцію, вміння та роботу загалом, взяли 23 заклади професійної освіти нашого краю. На заході також побували представники бізнесу області, що є корисним для них у плані знайомств та пошуку кваліфікованих кадрів, яких вони в подальшому можуть запросити до себе на роботу.

Мета масштабного форуму, за словами начальника управління освіти й науки облдержадміністрації Ольги Хоми, – привернути увагу до проблем профтехосвіти державних органів влади, місцевого самоврядування, бізнес-структур та громадянського суспільства; проінформувати молодь про можливості професійної освіти області, про актуальні та перспективні професії, надати фахові консультації щодо питань здобуття професійної освіти; навести комунікації між роботодавцями області та закладами професійної освіти, а також підняти імідж і престиж якісної конкурентоздатної професійної освіти.

«Саме ці завдання ми намагалися сьогодні вирішити й під час панельних дискусій, і під час неформального спілкування як з керівниками навчальних закладів, так і з бізнесом та підприємцями, з представниками влади. Власне, ми поставили собі за мету представити на форумі не тільки заклади професійної освіти, а й провести певну профорієнтацію для наших випускників. Адже кожен з них уже визначився з тією спеціальністю, яку хотів би отримати. Водночас, ми мали можливість показати заклади, в які б вони могли вступити», – зазначила Ольга Хома.

Зацікавлені у такому форумі та презентації закладів професійної (професійно-технічної) освіти й підприємці та бізнес. Адже під час огляду кожен може ознайомитися з навчально-практичною базою й побачити на чому навчаються та як навчаються студенти у цих закладах.

Водночас, як наголосила Ольга Хома, сьогодні Тернопільська обласна державна адміністрація, обласна рада підтримують професійну освіту і залучають в її розвиток кошти не лише державного спрямування, а й обласного.

«Минулоріч ми відкрили три нових навчально-практичних центри із сучасним обладнанням. Цього року також плануємо відкрити ще три навчально-практичних центри. Віримо в те, що за 25 років, хоча би маленькими кроками, але ми повноцінно реформуємо професійну освіту, отримуємо набагато кращу матеріальну-технічну базу і отримаємо кваліфікованого робітника, якого бачить та вимагає наш сучасний бізнес і якого потім із великим задоволення буде запрошувати на свої підприємства та заводи», – підсумувала Ольга Хома.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер