images/stories/logosait_new.jpg

 

У мистецькій резиденції імені Назарія Войтовича розпочинається літня програма

Літня програма мистецьких резиденцій на честь Назарія Войтовича стартує другого червня. Це вже друга щорічна програма резиденцій для молодих митців у рідному селі наймолодшого Героя Небесної Сотні Травневому, що у Збаразькому районі Тернопільської області.

Традиційно, програму відкриють у день народження Назарія. Розпочнеться вона зі знайомства з творчістю молодих митців у форматі «Artist Talk»: кожен учасник поділиться своїми історіями та представить власні проекти. Потім перейдуть до перегляду відео з життя резиденції за рік та неформального спілкування.

– Першими резидентами цього року стануть шестеро молодих українських митців з різних міст – переможців конкурсу на участь у програмі, – розповіла Олександра Стопник, комунікаційний менеджер проекту.  Упродовж двох тижнів вони проживатимуть та створюватимуть проекти у Мистецькій резиденції імені Назарія Войтовича. Цього року програма присвячена комунікації та історіям, що є частинками пазлу правдивого світу чи синапсами, через які ми отримуємо інформацію, складаючи суб’єктивну картину реальності. Митцям запропонують зануритись у місцеве візуальне та вербальне інформаційне поле, аби винести власну емоцію, бачення, точку зору. Лише художня практика здатна відкрити ті сторони правди, які заховані у нашаруваннях побуту та соціальних ролей.

Упродовж року, що минув команда Мистецької резиденції продовжувала попрацювати над облаштуванням будівлі, що досі перебуває у процесі переродження. Вона з кожним днем все більше перетворюється зі старого сільського, збудованого у 90-ті роки, магазину на майстерні для митців з кімнатами для проживання. Завдяки кампанії на Спільнокошті до резиденції закупили нове обладнання: офортний станок, піч для випалу кераміки, гончарне коло, ліжка та сантехніку. А за підтримки партнерів та меценатів забезпечили митців скромним побутом та матеріалами для роботи.

Команда резиденції запрошує разом вшанувати пам’ять Героя у невимушеній атмосфері мистецького життя, якого прагнув 17-річний Назарій до трагічних днів Майдану. 2 червня о 13.30 зі Збаража до Травневого буде організовано автотранспорт. Відкриття програми розпочнеться о 14.00. Реалізація літньої програми стала можлива завдяки підтримки громадських організацій «Конгрес Активістів Культури», «Родина Героїв Небесної Сотні», «МЦР Міст», партнерів та доброчинців.

Ольга Трач

zz.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер